Informatie en advies over airco's
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het klimaat is aan het veranderen. Je hebt het zelf al ontdekt; de zomers worden steeds warmer. Ieder jaar krijg je wel te maken met één of twee hittegolven waarbij jaarlijks ongelukken gebeuren. Dat is ook niet zo verwonderlijk want ons lichaam is niet gebouwd op zoveel warmte. Temperaturen die oplopen vanaf 27 graden zorgen ervoor dat veel mensen ziek worden en overvallen worden door de hitte. Op het moment dat er een hittegolf aankomt zullen velen dan ook naar de elektronica zaak gaan om een ventilator of een airco aan te schaffen. Je komt dan thuis met een kostbaar apparaat wat opvallend veel geluid blijkt te produceren. Daar zit je ook niet op te wachten en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een vaste airco in hun huis te laten inbouwen.

*Tip:

→ Direct weten wat de exacte airco prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale aircospecialisten.

Wat zijn de kosten van een airco plaatsen

Een mobiele airco kan je nog wel gemakkelijk op een strategische plek in je huis neerzetten. Een ander verhaal wordt het wanneer er een vaste airco in je huis wordt ingebouwd. Hier komen soms hak- en breekwerkzaamheden aan te pas. In het gunstigste geval kan je volstaan met een kast die met leidingen in je huis moet worden ingebouwd aan de binnenkant. Dit wordt dan vaak gedaan op een plek die toch al loze ruimte in je huis was. Zo’n mobiele airco plaatsen is nog een hele kunst. Er moet immers goed worden gekeken naar de beste plekken waar de airco zijn koele lucht moet aanblazen. Daarnaast moet er worden gekeken naar een manier om de leidingen zo onopvallend mogelijk weg te werken. Een airco aansluiten is, kortom, een klus die je maar beter aan de specialist kan overlaten. Een leverancier van airco’s heeft doorgaans de mogelijkheid voor de klanten om een airco te kopen en die tegen een meerprijs te laten aansluiten. Kies jij voor een zelfbouw systeem en kom je er naderhand achter dat er toch een expert aan te pas moet komen? In dat geval zullen de kosten oplopen. Het is dus een goede zaak om van tevoren in te schatten of je een airco zelf kan inbouwen of dat je deze beter door de specialist kan laten installeren in je huis.

Welk type ruimte wil je voorzien van een airco Wat is de afmeting van de ruimte die je wil voorzien van een airco Wat is het aantal kW van de airco die je wil laten installeren Wat is gemiddeld de prijs van een airco van dit type inclusief installatie en BTW
Een kleine ruimte Tot 70 m3 2,5 kW 1.100 euro
Een middelgrote ruimte Tot 170 m3 3,5 kW 1.655 euro
Een middelgrote ruimte Tot 170 m3 5,0 kW 1.750 euro
Een grote ruimte Tot 240 m3 7,0 kW 2.600 euro

 

  • Als je een geruisloze airco wil. Wil je een airco die zijn werk geruisloos doet, dan zal je doorgaans in het duurdere segment uitkomen. Je geeft dan wel meer uit aan de airco maar hebt er ook minder overlast van.
  • Als het geluid van de airco jou niet stoort. Wil je een airco waarbij het niet uitmaakt dat hij wat geluid produceert; in dat geval kan je volstaan met een airco die in het lagere segment zit.

Hoe is het prijskaartje van een airco plaatsen samengesteld

Hoeveel een airco laten plaatsen kost ligt eraan welke keuzes jij maakt bij de aanschaf ervan. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je een wand- of plafond airco. Een wand airco is redelijk eenvoudig aan te sluiten voor een installatiebedrijf. Er hoeven geen leidingen te worden aangelegd. Het apparaat zelf neemt dan wel een deel van de woonruimte in beslag. Een plafond airco moet doorgaans worden aangelegd met leidingen die uitkomen in ventilatieroosters. Dit systeem kost aanmerkelijk meer om te worden aangesloten.
  • Keuze 2: Kies je een multi split airco. Wanneer jij geen last van het geluid van een airco wil hebben kan je kiezen voor een multi split airco waarbij één van de twee kasten buiten hangt. Wanneer jij een dergelijk systeem wil moet je rekening houden met 600 tot 700 euro meerkosten voor de unit en de montage ervan.
  • Keuze 3: Kies je een A-merk of een B-merk airco. Bij een airco heb je de keuze uit bekende en minder bekende merken. De bekende merken staat er om bekend dat ze een geruislozere motor hebben dan de minder bekende merken. De prijs zal echter ook verschillen. Een prijsverschil van een paar honderd euro voor een unit is geen uitzondering.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de montage van een airco is door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valse vooroordelen airco’s

december 21, 2018

Wanneer je eraan denkt om een airconditioner te kopen, dan zal je

7x Tips airco kopen

december 21, 2018

Het aanschaffen van een nieuwe airco heeft meer voeten in de aarde

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten

december 21, 2018

Wanneer je een airconditioner aan wilt schaffen, dan wil je natuurlijk dat